9

Ernst har funderat väldigt mycket på de här nya valparna som tydligen ska komma när som helst, han tycker det ska bli så oerhört spännande trots att han inte ens vet vad det kommer att bli för sorts valpar. Han tror och hoppas på border collies.

Han är övertygad om att någon typ av vallhund skulle vara precis vad familjen behöver: en sån som försiktigt grabbar tag i virriga kaninöron och varsamt men bestämt för dem tillbaka därifrån de kom. Nån som helt enkelt kan hålla lite ordning på familjen och hela julstöket.

Ernsts liv skulle bli så mycket lättare och trevligare med ett par, tre hundar till i familjen. Plus att hundar är sådana sympatiska djur! Helt annorlunda än kaniner, liksom mer ansvarsfulla och pålitliga. Och ödmjuka, tänker Ernst. Kaniner har ett helt annat temperament: de är envisa och påstridiga och helt yra och de bara
tappar bort sig stup i kvarten... för att sen inte tala om grisar! Ernst suckar lite för sig själv när han tänker på hur hopplöst det är att hålla reda på just grisar, till och med smågrisar utan nästan några ben alls är knepigare än man skulle kunna tro. Grisar är kanske inte så värst intelligenta, men de är sluga och listiga.. och kvicka!

Han ser framför sig en hel flock av små svartvita
border collies att tumla runt i snön med och som skulle se upp till honom, Ernst, och tycka att han är den bästa och klokaste. Och han skulle förklara allt man behöver veta om världen och julen och kritor.

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!