12

– Hmm, intressant... säger Doris fundersamt, medan Miffy under ett högljutt tjoande klämmer sig in och ut mellan burgallren. Alltså, vad sa du att det är? Det är svårt att riktigt förstå vad Gysa säger när han ligger längst inne under en dubbelsäng och skakar, men så småningom lyckas hon uppfatta ord som "lillebrorsfälla" och "babybur" och får sammanhanget klart för sig, tror hon.

– Du menar alltså att de har gillrat en fälla här i hörnet för att FÅNGA en
liksom vild lillasyster åt oss?, undrar hon skeptiskt. Det låter liksom FEL och besynnerligt, tycker Doris.

– Men känns det inte som en väldigt osäker
och slafsig metod, frågar hon tveksamt. Sådär som att man kanske lätt blir utan om ingen lämplig råkar komma förbi och trilla i?

Haha, nåmen joo, säger Miffy. Eller så har man plötsligt hela buren full av vargar och varulvar och krokodiler och allt möjligt konstigt krafs. Se bara hur stor den är? Med en sån fälla kan man nog fånga lite vad som helst om man inte är hemskt noga.

Miffy ser väldigt nöjd ut när hon tänker på hur tokigt det kan bli. Gysa ger ifrån sig ett halvkvävt gnyende och backar ytterligare en meter. Vargar och krokodiler?


Men det som jag bara inte förstår, säger Doris, är vad vi SKA med några fler småsyskon till? De har ju redan mig, som är världens bästa och mest ansvarsfulla storsyster man kan tänka sig och så har de alla er, som visserligen är lite konstiga men snälla och så... jag fattar liksom inte.

Nej, Miffy och Gysa fattar inte heller. Doris har alldeles rätt
: DOM finns ju. Alla tre stirrar begrundande på den fullkomligt överflödiga lillebrorsburen.

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!