9

En rävflicka och hennes nya tänder är ute och skymningssmyger. Hon tittar in i upplysta vardagsrum och under soptunnor och frestande sorkgångar. Det är bland det roligaste hon vet, hundra gånger bättre än tv.

Plötsligt tvärstannar hon och piper förtjust: det är ju Doris! Och Miffy och Ernst!!! Hon blinkar med ficklampan och knackar på fönstret och vinkar.

Gysa ligger på fönsterbrädet och
funderar på situps, för det skadar aldrig att hålla sig lite slank om magen. Särskilt om man är gris och särskilt när det närmar sig jul. Han håller just på att avsluta sin första och enda, när han befinner sig nos mot nos med en skrämmande syn: en varelse med de mest skräckinjagande tänder han någonsin sett!

Gysar ryggar förskräckt tillbaka och drar en inredningstidning över huvudet för att inte synas. VARULVAR OCH VAMPYRER! tänker han. NU HAR DE HITTAT HIT,
OCH MITT I JULSTÖKET!

Han ålar sig iväg som en klumpi
g sköldpadda tidning och allt för att berätta för de andra; VAMPYRER fullt utanför fönstren är på tok för mycket för en enda gris att hantera på egen hand!

U
te på fönsterbläcket sitter en förvånad räv och förstår ingenting: Vart gick han? Vad hände? Varför kommer ingen ut och hälsar på henne?

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!