4

Mmm, precis, instämmer Miffy viktigt. För vi ska pynta här nu, faktiskt, och du har bara stått där och sett skräpig ut i säkert en halv vecka nu. Man kan ju bara inte ha en massa farbröder ståendes mitt i pyntet!

Doris och Miffy är i full färd med att förbereda sitt lilla radhus inför julen: de har borstat och sopat och puffat och fluffat och och pluppat ner kattsand bakom soffkuddarna. De dammsuger kissen länge och väl tills den blir alldeles elektrisk och häller ut hinkvis med varmt vatten och TIGI-schampo över parkettgolvet. De föser in bubbelbergsmonster under soffan och lägger kuddar framför. Det blir så fint, så fint. Och så rent att det bara fradgar sig!, konstaterar Doris belåtet.

Jo, fradgar sig något alldeles storartat, konstaterar Miffy, som sitter uppkrupen i en kottepalm och vrider skurvatten ur sina gröna yllebyxor.

Sådär att smågrisar lätt drunknar och får skum i halsen och bara bubblar ihjäl sig! Hon nickar eftertänksamt och begrundande medan hon betraktar förödelsen. Gysa Gris, som ligger på soffan en bit bort, kikar fundersamt över soffkanten där det hotfulla skummet sakta stiger uppåt. Han tänker INTE ta några risker att bubbla ihjäl sig och kanske bli kall och få sån där farlig 'fluensa som han läst så mycket om. Det låter väldigt otrevligt, så här inför julen och allt.

 

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!/font>