13

Ernst och Miffy stannar på behörig avstånd, man kan aldrig vara för försiktig när man har med vampyrer att göra, oavsett hur små de än ser ut att vara. Miffy viftar lite varnande med en avbiten morot.

Försök inte bitas för då kanske jag petar jag omkull dej med den här, varnar hon.

Med en morot?, undrar Ernst förvånat.

Men tyyyyst med dej, skriker Miffy. Blanda dig inte i hela tiden.

Nänä, säger Ernst sårat, detvarintemeningen! Jag undrade ju bara... att ifall vampyrer verkligen är rädda för...

Tyyst! fräser Miffy igen. Vad du tjatar! Jag HAR ju ingen vitlök!!!

Det gör ingenting, svarar vampyren blygt, jag tycker inte särskilt mycket OM vitlök ens, det är lite för starkt. Men möss är gott. Och hamburgare med ketchup och... ostbågar och...

Jo, nickar Ernst drömskt, hamburgare och ostbågar är gott, och kritor!

KRITOR räknas inte som mat, säger Doris som nu också hunnit ut på gården. Bara extra dumma varelser äter kritor!

Och hundar, påpekar Ernst.

Det var ju det hon precis just sa! inflikar Miffy.

Ernst ser för en kort stund lite stött ut, men hämtar sig snabbt.

Hej, hur har du haft det sen senast...du ser lite annorlunda ut, säger han och nickar försiktigt mot rävflickans fasliga huggtänder.

Åååh, menahrrr du tehnnderrna? utbristerhon förtjust, dom ärrr alldelesch nya! Ärrr dom inte fihna? Hon morrar och demonstrerar stolt sina nya löständer.

Man kan tillochmed bitash med dom, jag kan fascht visha er, tillägger hon ivrigt.

Nej tack, det behövs inte alls, piper Miffy och tar ett steg bakåt samtidigt som hon puffar Ernst en litenliten bit framåt. Så lite att det knappt ens märks.

Ehum, avbryter Doris, hur FICK du domdär...

Längre hinner hon inte innan de blir avbrutna av Lussekatten som varit ute och tindrat hela natten och nu kommer skridande genom buskaget med fjäderlätta steg och ljuskronan lite lätt på sned. Den purrar och hummar och utstrålar harmoni och julefrid som man bara kan göra med magen full av åkersork och siktet inställt på en varm sammetskudde.

Åh nej, utbrister Miffy frustrerat. NU kommer dendär katten med lamporna på huvu' också. Jag ORKAR inte med några mer sagodjur som det lyser om nu just. Om det dyker upp några enhörningar här alldeles strax så är det ERT problem. Hör ni det?

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!