11

Oj då, utbrister Miffy som för säkerhets skull tagit skydd bakom Doris rygg. Ni borde nog göra någonting, piper hon nervöst, den sitter här helt oskyldigt och låtsas ha vilsnat sig på vår trappa och när vi går ut och frågar vad den vill så lyser den med lampan och biter ihjäl oss allihopa!

Ernst och Gysa tittar förskräckt på varanda. GÖR den?

Det är inte alls roligt det här, faktiskt! Det jag inte kan förstå är hur jag alltid ska bli inblandad i era konstiga påhitt, fortsätter Miffy förnärmat och vippar med öronen.

Konstigt, muttrar Doris så lågt att ingen annan hör, men JAG sku precis just säga samma sak. Hon tittar ut ännu en gång och konstaterar att vampyren envist står kvar på samma ställe.

Voff, säger Ernst överlyckligt, där är ju min ficklampa!!!

Alla vänder sig om och stirrar på honom. Ernst pekar ut i trädgården.

V
arför i hela friden springer dendär vampyren runt och lyser med din ficklampa, frågar Doris med sin allra strängaste storsysterröst, så som man låter när något litet och dumt syskon gjort något Extra Korkat och man hamnar att Reda Upp Allt.

Ernst ser förlägen ut och rycker på axlarna: inte vet han, han har inte sett
hela ficklampan sen förra julen då han gav den åt den där rävflickan...

Doris rycker till och rynkar pannan. Hon stirrar på nytt på vampyren. Ja, jo, lite likt är det kanske...

Men wow, utbrister Miffy och knuffar sig fram för att se bättre. Hon sätter huvudet på sned och trycker pannan mot fönsterglaset och plötsligt börjar hon fnittra så att morotsfliset bara yr.

Såå roligt är det INTE roligt, påpekar Doris osäkert.

Men Miffy tycker det är hur roligt som helst och kan inte sluta fnissa.

Gysa ser fortsättningvis bara ängslig ut, visserligen är han i vanliga fall en mycket hjältemodig liten gris, men han har ingen erfarenhet alls av självlysande vampyrer med världens största huggtänder. Han är ganska övertygad om att det
sannolikt krävs någon alldeles särskild strategi för att handskas med sådana varelser...

Men innan han hinner säga någonting alls så är Ernst och Miffy redan ute på gården.

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!