7

Miffy, Ernst och Doris är i full färd med årets julbak när Gysa ilsket muttrande kommer rultande förbi. Han har varit på dåligt humör i flera dagar och verkar inte ens bli det minsta gladare av att man kastar små runda lingon på honom.

Då är det ganska allvarligt, tänker Doris, för vilken
normal gris tycker inte om att bli prickad med små goda lingon? Tydligen inte Gysa i alla fall, han bara kanar fram utan att röra en min fast han blir alldeles rödprickig.

– Du ser lite ut som du skulle ha röda hund! påpekar Miffy glatt. Fast han är ju egentligen en gris och inte en hund, så jag vet inte om det räknas riktigt... Vad blir det då, röda gris, kanske? fortsätter hon fundersamt.

Gysa blänger. Han hatar kaniner som tror de är humoristiska!

Själv är Doris på bra humör
. I år tänker hon faktiskt bara ta det lugnt och baka och pyssla och sånt: sticka nån liten muff eller muffinsväska och bygga små rymdstationer av tändsticksaskar och knappar och vad man nu brukar göra när man pysslar. Doris har aldrig julpysslat förr, men det kan knappast vara så särskilt svårt, tror hon.

Hon har
visserligen sagt det förr, men i år tänker hon verkligen inte ränna runt som en dåre med andan i halsen. I år tänker hon som omväxling sitta hemma och mysa och tindra och vara förväntansfull, så där som vanligt folk gör.

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!