4

Någon annan som är känner sig lite extra spänd och förväntansfull är Doris. Doris är rosa och kanske sex år, eller eventuellt sju, lite beroende på hur det känns och hur exakt och noga man räknar. Doris är bra på att räkna pengar jättenoga och hon kan också räkna smågodis och annat sånt som snällt sitter och väntar där man lagt dom, men år är väldigt mycket svårare, tycker Doris. År är liksom förvirrande och trassligt. Men när det kommer till julen och hon tänker på allt som hon varit med om, så känner hon sig som ungefär trehundra år eller så...

Det händer alltid så mycket konstigheter kring jul, tänker hon och himlar världsvant
med ögonen tills de värker och världen blir suddig och blek och hon blir tvungen att lägga sig ner platt på golvet och blunda en lång stund, för julen är faktiskt SÅÅ HIMLA STRESSIG, så det så.

– Ligger du här och sover mitt på golvet?,
undrar Miffy som just råkat gå förbi. Du blir nog bara konstigare och konstigare hela tiden.

– Nej, jag himlar, faktiskt,
med ögonen och så..., svarar Doris förnärmat (och lite generat) ... åt julen och hur HIMLA STRESSIGT det är!

– Jo, det är sant, piper Miffy och nickar eftertänksamt, himla stressigt är det, så himla stressigt att man
bara himlar... Ehum, hur gör man riktigt då man himlar?

Doris förklarar hur
det är nästan som att tindra, men att man liksom tittar jättesnabbt runtruntrunt ända tills det yrslar och man tror att ögonen ska ploppa iväg och rulla in under ett skåp. Miffy vill genast försöka hon också och hon övar och övar men det går inte så bra utan hon trillar bara omkull. Hon känner efter med tassen, men båda ögonen sitter kvar. Det är inte alls så lätt som man skulle kunna tro!

– Vad sysslar ni två med riktigt? undrar Gysa Gris som legat och betraktat det ivriga himlandet en lång stund.

Så de förklarar, ännu en gång, hur HIMLA STRESSIGT det är nu, när det blir jul och allt... och paket och tomtar och
julstämning och allt det där vanliga, som frottékaniner har för sig kring jul.

Gysa tycker förstås också att det är väldigt, väldigt stressigt nu och vill också vara med och himla sig. De himlar sig en lång stund alla tre och Gysa är en sån naturbgåvning att Doris och Miffy blir tvungna att förklara för honom hur det egentligen är fusk och orättvist att han är med i den här leken för att det egentligen var DE som kom på hur HIMLA STRESSIGT det egentligen är med jul.

– Och nu har jag huvudvärk också, gnäller Miffy. Och det är antagligen helt säkert erat fel, när ni har så himla barnsliga lekar!

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!