16

Miffy, Doris och Ernst är ute på sin sedvanliga julräddningsexpedition.

– Jaa, det känns ju lite som en tradition det här, men jag hoppas ändå att vi hittar honom ganska snabbt, sådär om en timme eller så, säger Doris. Annars blir det alltid så stressigt med allt!

– Åh, säger Miffy, men han kan
ju vara jättelångt borta redan... på nordpolen, eller i Himalaya... eller i Hollywood eller var som helst! Det är liksom ingen styrsel alls på sådana där fårskallar! Vi kanske aldrig hittar honom, eller så kanske vi bara hittar ett öra eller två. Eller en knorr?

Doris tvärstannar så att Ernst som lufsar två steg bakom för att försöka hitta ett färskt spår nästan står på nosen.

– Ouff
! säger Ernst.

– Vad sa du?! ropar Doris. Vad var detdär sista stället du sa? HOLLYWOOD? Tror Gysa att han ska till Hollywood?

– Oj, säger Ernst.

– Jo, säger Miffy, det tror jag att han tror. Det är så typiskt honom! Han vill alltid vara en sån där actionhjälte! Fast han kommer förstås antagligen att vilsna bort sig på vägen dit. Så det är inte säkert att han kommer längre än till New York eller L
ondon eller Lund eller så... Man vet aldrig, så det är nog ändå bäst att ni hittar honom ganska snabbt för säkerhets skull!

Doris och Ernst tittar på varandra och suckar djupt. Det är verkligen inte det lättaste att sådär bara hitta någon som åkt till Hollywood för att bli berömd! Även om han inte hitta
t ända hela vägen fram utan vilsnat bort sig på vägen.

– Men kanske om vi råkar se honom i någon film sen, så känner vi igen var han är och så far vi bara dit och hämtar hem honom? föreslår Ernst.

Doris tycker det låter som en dålig idé, hon vill hitta Gysa nu genast och få gå hem och fira jul i lugn och ro, inte efter hans eventuella genombrott på vita duken.

– Jooo, piper Miffy, det är en jättebra idé, men hur vet vi vilka filmer han är med i? Tänk om vi måste se alla filmer som finns? Och tänk om
Gysa i filmen är någonstans där vi aldrig har varit vi inte känner igen oss! Har ni alls tänkt på det?! Det borde ni verkligen ha tänkt på innan ni drog med mig ut på det här!

Det har varken Doris eller Ernst tänkt på.

Så kan han förstås vara MASKERAD också! fortsätter Miffy mörkt.

Ernst lägger sig ner och gnyr ynkligt. Vallhundar får så ont i magen av sånt här!

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!