5

Under tiden är Doris fullt upptagen med ansvarsfyllt storsysterpyssel som är alldeles för svårt och krävande för små och barnsliga djur utan nog kräver att man är minst fem. Framför sig packar hon upp juldekorationer och sorterar dem i olika högar: en hög för glitter och en för julgransbollar och en för hästar och andra djur som lite liknar hästar men som piper, en för fina men konstiga saker, en för saker som man åtminstone nästan kan spegla sig i och en för saker som är lite farliga, speciellt om de går sönder.

Högen för glitter är nästan lika stor som Doris själv, men hon har bara en häst och tre saker som hon tror kan vara farliga. Bakom sig har hon högar av saker som hon istället har tänkt packa ner: kläder och tiaror och sådant som kan vara bra att ha när man är på resa, såsom en väldigt praktiskt liten batteridriven fläkt som fungerar bra både om det skulle råka bli väldigt varmt eller man skulle råka vilja luggas och vampyrtänder i rosa godismaterial om man någon gång skulle behöva se ut som ett väldigt farligt djur.

Alltid bra att ha på resor, tänker Doris, man vet aldrig när man kan behöva skrämmas lite. Hon vet att det är lite dåligt att skrämmas alltför mycket så här precis före jul, för det gillar inte tomten, men lite kan aldrig skada...

Det är nog väldigt komplicerat det här att packa och sortera, suckar Doris, speciellt när man helahelatiden dessutom måste hålla reda på vilken hop som är vilken. Hon flyttar eftertänksamt på en rosa sammetstoffel som av någon anledning rymt från hopen av kläder som ska packas ner, till hopen av farliga hästar och andra vassa saker som ska packas upp.

Doris tycker att det är väldigt roligt när det blir jul, men samtidigt ganska ansträngande, man kan ju faktiskt inte bara tindra hela tiden!

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!