7

Gysa är inte nöjd alls. Hela året har han fantiserat och drömt om det ena hjältemodiga scenariot efter det andra som alla gått ut på en och samma sak: hur julen räddas av en liten men påhittig och tapper gris som med sin stora intelligens och sitt oerhörda mod ställer allt till rätta så att alla jublar och suckar och… Gysa grymtar missbelåtet, det här tycker han inte alls om! Hur hjältemodigt är det egentligen att dyka upp till julfirandet med bil, nerpackad i en väska?

Bara ligga där alldeles platt och passiv… Precis som om man skulle vara någon slags sak?! Han grubblar och grubblar. Något borde det väl ändå gå att göra åt saken? Borde det inte? Han funderar så intensivt att han får ont i både huvudet och knorren. Och ye-esbox, plötsligt får han en idé som är så slug att han själv blir både imponerad och nästan lite skrämd.

Fnissande rullar han iväg på jakt efter husets enda invånare med agentbakgrund. Alla borde känna åtminstone en agent, konstaterar Gysa exalterat för sig själv. Om man ska göra något som både är lömskt och väldigt finurligt så är det just precis en agent som behövs. De är experter på allt det lömska och finurliga och ibland kan de till och med skriva. Det är väldigt praktiskt ordnat.

- Oj så tokigt, här får man ju inte klicka än!