6

Det är mindre än tre veckor kvar till jul och många börjar känna sig konstigt oroliga och sysslolösa. Både Gysa och Miffy har flera gånger kommit till Doris för att fråga när det riktigt är dags för dem att ge sig av och rädda julen i år?

Det är väl ganska snart nu, föreslår Gysa hoppfullt

Ni gömmer väl bara inte mig sedan, piper Miffy på sitt vanliga, lite upprörda sätt. Det-sku-vara-så-TYPISKT-om-ni-bara-sku-smita-iväg-och-LÄMNA-mig-här-och-sen-vilsnas-ni-bort-och-bara-SVÄLTER-ihjäl-och det-är-ert-eget-fel-ni-har-ju-inte-ens-nå-TUMMAR-nån-av-er-och-ni-vet-ju-hur-ni-inte-klarar-er-själva-just-alls-för-jag-hamnar-ändå-hela-tiden-att-rädda-er-från-alla-möjliga-FARLIGHETER-och-sånt-så-det-är-inte-rättvist-om-ni-glömmer-mig-efter. Miffy avbryter sig plötslig och blir tvungen att sätta sig ner och andas länge och djupt för hon känner sig helt plötsligt lite blyg och ganska så yr.

Vad sa hon riktigt?, undrar Gysa och ser förbryllad ut. Du får inte prata sådär snabbt, det får mina ögon att gå alldeles runt, runt och det är så svårt att förstå.

Åh, jag vet inte, svarar Doris, det var något om att hon inte vill bli glömd och sen var det en massa annat också, men ingen kommer att glömmas för i år ska vi inte åka någonstans. Vi behöver inte rädda någon jul i år.  Vi ska vänta här hemma jättejättelänge och sen ska vi åka i en väska i bilen till Mommos, sådär som man brukar, och sedan dyker julen upp alldeles av sig själv och vi får bara trä glitter på huvudet och akta oss för ljusen (så att det inte säger ”fjup” och man brinner upp, det är lätt att man glömmer det, men det är väldigt farligt) och bara tindra och sortera paket och sånt.  Det kommer att bli så väldigt bra i år!

Doris är så nöjd, så nöjd. Inget gnäll, ingen stress och ingen snö innanför mössan och i handväskan och inga blöta byxor och tiaror som fastnar i yllemössan så diamanterna blir alldeles luddiga.

I år ska Doris bara sitta och vara stämningsfullt julfin med sina nya vampyrtänder (med rosa smak) och klackeskor.

Vi är bara små plyschdjur och det är inte rimligt att vi ska behöva ordna upp julen alla år. I år kommer det att bli den bästa julen hittills, ska ni få se, och vi kommer inte att behöva göra något alls...nickar hon uppmuntrande åt Miffy och Gysa på sitt allra klokaste och förståndigaste storasystervis.

- Oj så tokigt, här får man ju inte klicka än!