15

Doris har ännu en gång stoppat ner den något motsträviga muminpappan (upp och ner) i handväskan och är nu på väg genom Nådendal för att leta rätt på presidenten. Det är sakrans svårt att hitta rätt bland alla hus där det kan bo presidenter och Doris hamnar att fråga sig fram flera gånger.

Muminpappan sparkas och fäktas inne i handväskan, men nu har Doris viktigare saker att sköta om så nu hinner hon inte sopa upp några fler gångstigar. Hon tar ett bestämt tag i väskhandtaget och säger att nu ska du vara snäll annars smyger jag in dig på en hylla där borta, samtidigt som hon pekar. Muminpappan kikar i den riktning Doris visat och blir vagt ljusgrön istället för sin vanliga kritvita färg. Mödosamt stavar han sig igenom de hotfulla bokstäverna ovanför dörren: ”MUMINAFFÄR”. Han sväljer djupt och kastar sig på nytt med huvudet före ner i Doris handväska och ligger sedan på väskbotten och skakar av skräck och indignation.

– Såja, såja, jag skoja ju bara, säger Doris nöjt. Inte låter jag dom komma och ta dig, vi ska ju gå och träffa presidenten.
 

- FUSK! säger doris