22

Doris och Miffy har precis gett upp hela grisräddningsexpeditionen. Nu är det nästan jul och precis som förra året så befinner de sig nån helt annanstans än där de borde vara (på väg till mommos för att fira jul). Den enda skillnaden är att i år har de dessutom en gris för litet. De är för trötta och tassriset är för fuktigt och blött för att de ska orka ta ett enda steg till, så de sitter på busshållplatsen och väntar på en buss som de hoppas ska ta dem antingen hem eller till mommos. Miffy är ganska nöjd över att vara på väg hem, men Doris kan inte sluta oroa sig över hur det har gått för Gysa och vad hon ska säga när hon kommer hem (om hon nånsin kommer hem).

- Hur pass dåligt är det om man slarvar en gris, tror du? frågar hon Miffy. Tror du att de blir hemskt arga?

- Jag tror det är ganska allvarligt, säger Miffy förstrött. Nånstans mitt emellan att tappa en socka och att tappa en helt ny och oöppnad morotssäck, föreslår hon.

- Jävla skit, säger Doris. Och då, plötsligt sätter sig Doris upp med ett ryck och gnuggar sig i ögonen. För på andra sidan gatan ser hon något litet och rosa som suddar förbi, och inte bara en utan två gånger! 

- Hör du, utbrister hon förtjust och knuffar i misstag till Miffy så hårt att hon flyger på rygg. Titta där!!!

- FUSK! säger doris