19

Doris försöker förgäves trösta Miffy genom att lova att hon får gå igenom både Doris egna kläder OCH babyns alla byrålådor och välja ut PRECIS vad hon vill. Bara de kan gå hem snart? Att sitta på en parkbänk och tjura mitt i regnet och decembermörkret är regnigt och blött och rätt otrevligt alldeles oavsett om man har byxor eller inte.

M
en Miffy har inga planer på att sluta tjura utan sätter sig pladask i slasket.

Gysa surar också, han ser ingen anledning alls till att man inte kunde ta bara en liten sväng till Afrika och kika lite, det skadar ju inte att fråga? Det här var det kortaste och löjligaste juläventyr som han varit med om: de har ju inte ens räddat någon? Räddandet är ju hela grejen och visserligen vet han innerst inne att det i vilket fall som helst är ytterst lamt att rädda ett par nödställda byxor, speciellt som ägaren dessutom gjort sig av med dem helt frivilligt. Men Gysa vill prompt puffa upp sin gloria lite och är inte så kräsen med sina äventyr. Vad som helt bara han slipper återvända hem utan minsta lilla upplevelse alls!

Ernst tuggar på sin nyinköpta
loppisgiraff och säger inget. Han tycker det är extremt obehagligt och får ont i magen när folk grälar och fattar inte varför alla inte bara kan hålla sams. Det faktum att han i misstag just råkade svälja en rätt lång bit giraffben i naturgummi får inte honom att må bättre alls. Tvärtom, den fastnar på tvären i halsen och han blir tvungen att kräkas en aning. Doris blänger argt på honom.

- SKÄMS PÅ DEJ! DU FUSKAR JU!